Skip to main content

Hjerte- og lungefysiologi


Bokskapet

Hjerte-lungefysiologi

Dette kurset i hjerte- og lungefysiologi spenner fra det helt grunnleggende til det mer avanserte. Målgruppen er helsefagstudenter på bachelor-, videreutdanning- og masternivå, samt medisinerstudenter. Kurset består av en seksjon som omhandler hjertet og sirkulasjonssystemet, en seksjon som omhandler lungene og respirasjonssystemet og en seksjon som presenterer noen sentrale undersøkelser og funksjonstester.

Sammarbeidspartnere i dette prosjektet har vært Norsk fysioterapiforbund (NFF) og Universitetet i Tromsø (UiT).

Forkunnskaper

Treårig helsefaglig utdanning (fysioterapi, sykepleie, medisinerstudenter).

Opphavsrett

Alle filmene i kurset eies av OsloMet - Storbyuniversitetet. Disse gjøres tilgjengelig med Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelser (by-nc-nd). Dette betyr at du må oppgi korrekt kreditering, som er "Universitetsbiblioteket OsloMet, 2019". Du kan ikke bruke materialet til kommersielle formål og du kan ikke videredistribuere det dersom du remixer, bearbeider eller bygger på materialet. Den siste begrensningen vil ventelig bli fjernet på et senere tidspunkt. Vær oppmerskom på at det også kan eksistere andre opphavsrettsreguleringer for nærmere angitte deler av materialet (tekst/ bilder).

Redaktør

Anne Langaas

Anne er prosjektleder og redaktør for læreverket i emnet Patologi for Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet. Hun er førsteamanuensis ved institutt for fysioterapi.

Medieredaktører

Gabi Høium Hurlen

Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet i Bokskapet så lenge det har eksistert. Stillingstittelen er rådgiver, men Gabi synes det høres intetsigende ut. Da kaller hun seg heller videoprodusent eller innholdspodusent, kurssnekrer og kursholder.

Emma Vestli

Emma er leder for kunnskapsforvaltning ved universitetsbiblioteket på OsloMet. Hun har en stor portefølje som inkluderer Bokskapet, alle online-tidskriftene, ODA, og Fagarkivet. Altså en masse greier som få folk forstår seg på. Hun er utdannet medieviter og har flere års erfaring med utvikling av digitale læreverk i Bokskapet.

Fagansvarlig

Ole Magnus Filseth

Ole Magnus er akuttlege ved Universitetssykehuset i Tromsø, og førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø.

Lisens

Dette dokumentet gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.

I Bokskapet jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Vi beklager at det fortsatt er mangler når det gjelder teksting av undervisningsvideoer og alternativ tekst til illustrasjoner. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret og oppdateres i Bokskapet før semesterstart. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med [email protected]

Enroll