Skip to main content

Startpakka


Bokskapet_Felles

  Om Startpakka i oppgaveskriving

  Oppgaveskriving innebærer mye mer enn å skrive om det du har lært på en strukturert måte. Det handler om å analysere oppgavetekst som du får fra lærer, bruke det du har lest, reflektere videre over fagstoffet, finne mer litteratur om emnet, være kritisk til det du finner og være ærlig på hvem sin kunnskap du benytter i besvarelsen. Vi har sammenfattet alle disse aspektene ved skriving i delene:

  • Les
  • Skriv
  • Søk
  • Kildekritikk
  • Kildebruk

  Gjennom undervisningsvideoer, eksempler, tips og oppgaver får du en enkel innføring i oppgaveskriving. I tillegg har vi internlenket delene for å vise hvordan de henger sammen. Det ligger også lenker til nettsider og videoer som du kan klikke på for å lære mer. Slik sett er vår pakke en start som kan peke deg videre for mer kunnskap om temaene.

  Startpakka har også en del spesielt beregnet på nye studenter. Her finner du tips til hva å gjøre ved studiestart, råd om studieteknikk og eksamen.

  Til slutt i Startpakka vil du finne et skrivekurs for studenter ved Helsefag. Denne delen er laget av lærere ved radiografi og farmasi. Kursets målgruppe er studenter som skal i gang med forskningsbaserte oppgaver.

  Du kan slå opp i Startpakka når du lurer på noe i studiearbeidet. Det er ikke nødvendig å følge stoffet i en bestemt rekkefølge som i et e-læringskurs.

  Redaktør

  Grethe Moen Johansen

  Grethe er redaktør for Startpakka og arbeider som pedagog i Studieverkstedet i Universitetsbiblioteket OsloMet.

  Epost: [email protected]

  Opphavsrett

  Kursmateriellet er gjort tilgjengelig med Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåLikeVilkår (by-nc-nd). Se mer om dette under MOOCAHUSETs avtaler.

  I Bokskapet jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Vi beklager at det fortsatt er mangler når det gjelder teksting av undervisningsvideoer og alternativ tekst til illustrasjoner. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret og oppdateres i Bokskapet før semesterstart. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med [email protected]

Enroll