Skip to main content

Legemiddelregning


Bokskapet_Helse

  Legemiddelregning

  Dette emnet inneholder grunnleggende kunnskap i legemiddelregning, noe som er viktig for å kunne utføre legemiddelregning korrekt. Sentralt i legemiddelregningen er forståelsen av begrepene dose, styrke og mengde.

  Denne nettressursen gir tilgang til digitale videoleksjoner og oppgaver (PPI’er) knyttet til disse. Nettressursen kan derfor danne et grunnlag til den undervisning i legemiddelregning som foregår ved de ulike helsefag utdanningene.

  Legemiddelregning er en del av legemiddelhåndteringen, og reguleres av lover og forskrifter. Legemiddelregning inngår i istandgjøring av legemidler, og både pasienter og beboere er avhengig av våre kunnskaper og ferdigheter i legemiddelregning.

  I utregningene brukes grunnleggende matematikk, og benevninger med opphav i internasjonale standarder og enhetssystemer. Det er derfor viktig å ha forkunnskaper om dette.

  Opphavsrett

  Kursmateriellet gjøres inntil videre tilgjengelig med Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-IngenBearbeidelser (by-nc-nd). Dette betyr at du må oppgi korrekt kreditering, som er "Læringssenter og bibliotek, Høgskolen i Oslo og Akershus 2016". Du kan ikke bruke materialet til kommersielle formål og du kan ikke videredistribuere det dersom du remixer, bearbeider eller bygger på materialet. Den siste begrensningen vil ventelig bli fjernet på et senere tidspunkt. Vær oppmerskom på at det også kan eksistere andre opphavsrettsreguleringer for nærmere angitte deler av materialet.

  Forkunnskaper

  Grunnleggende kunnskap i matematikk, og kjennskap til internasjonale standarder og enhetssystemer.

  Redaktør og fagansvarlig

  Christine Tørris

  Christine er prosjektleder og redaktør for læreverket i emnet Legemiddelregning for Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har utviklet kurset med tilhørende tekst, oppgaver, PPI’er, og produksjon av videoleksjoner. Hun er utdannet sykepleier, og ansatt som førstelektor ved institutt for atferdsvitenskap.

  Andre bidragsytere

  Vanja Hårsaker

  Vanja har bidratt med produksjon av videoleksjoner til kurset. Hun er ansatt som høgskolelektor ved institutt for naturvitenskapelig helsefag.

  Gabi Høium Hurlen

  Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun jobber som rådgiver innenfor e-læring og videoproduksjon ved fakultet for helsefag.

  Lisens

  Dette dokumentet gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

  ..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.
Enroll