Skip to main content

Mammografi


Bokskapet_Helse

Kursoversikt

Mammografi er røntgenundersøkelse av brystene. Mammografi benyttes i utredning av cancer mammae (brystkreft), og i det norske mammografiprogrammet screenes kvinner i alderen 50-69 år med tanke på å oppdage cancer i tidlige stadier.

Dette kurset i Mammografi er ett av fire delemner i emnet ‘RAD2100 Stråleterapi, nukleærmedisin, mammografi og angiografi’ ved bachelorstudiet i radiografi, OsloMet. Delemnet i mammografi er oppbygd i fire bolker:

  1. Brystet
  2. Mammografi
  3. Klinisk mammografi og screening
  4. Kommunikasjon

Målgruppen er studenter ved bachelor i radiografi, men kan også være relevant for andre personer som arbeider innen eller har interesse for mammografi.

Redaktører

Course Staff Image #1

Gunvor Gipling Wåde

Gunvor er radiograf med mastergrad i biomedisin og er for tiden tilsatt som doktorgradsstipendiat ved Radiografutdanningen, OsloMet.

Course Staff Image #2

Solveig Hofvind

Solveig er radiograf, professor ved OsloMet og leder av Mammografiprogrammet.

Lisens

Dette dokumentet gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.

I Bokskapet jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Vi beklager at det fortsatt er mangler når det gjelder teksting av undervisningsvideoer og alternativ tekst til illustrasjoner. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret og oppdateres i Bokskapet før semesterstart. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med [email protected]

Enroll