Skip to main content

KameraKlar


Bokskapet_PISA

Kursoversikt

Dette kurset er et digitalt støttehjul for de som ønsker å bli bedre til å lage digitale læringsressurser - spesielt miniforelesninger. KameraKlar er en frittstående nettressurs, men man kan også melde seg på samlingene via OsloMet Akademiet. I dette kurset finnes tips, råd, videoeksempler, utfordringer og memes, naturligvis.

For påmeldte deltagere krever kurset rundt 20 timers arbeidsinnsats i løpet av den tida det varer. Dette fordeles på:

  • Dette onlinematerialet (5-6 timer)
  • Samhandling rundt utvikling av egne videoer, ad-hoc miniforelesninger/demonstrasjoner, samtale o.l. 4 timer x 2 ansikt-til-ansikt (totalt 8 timer)
  • «Hjemmelekse» med utvikling av egne videoer (totalt 5-6 timer)

Forutsetninger

Deltakerne må ha egen bærbar datamaskin med nettilgang som de har med til samlingene.

Redaktører

Gabi Høium Hurlen

Gabi er utdannet medieviter, og har jobbet i Bokskapet så lenge det har eksistert. Stillingstittelen er rådgiver, men Gabi synes det høres intetsigende ut. Da kaller hun seg heller videoprodusent eller innholdspodusent, kurssnekrer og kursholder.

Emma Vestli

Emma er leder for kunnskapsforvaltning ved universitetsbiblioteket på OsloMet. Hun har en stor portefølje som inkluderer Bokskapet, alle online-tidskriftene, ODA, og Fagarkivet. Altså en masse greier som få folk forstår seg på. Hun er utdannet medieviter og har flere års erfaring med utvikling av digitale læreverk i Bokskapet.

Lisens

Dette dokumentet gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.

I Bokskapet jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Vi beklager at det fortsatt er mangler når det gjelder teksting av undervisningsvideoer og alternativ tekst til illustrasjoner. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret og oppdateres i Bokskapet før semesterstart. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med [email protected]

Enroll